Sund mad på skemaet

0
Sund og lokal mad vil være en del af skoleskemaet i fremtidens indskoling på Filstedvejens Skole. Arkivfoto: Nicolas Cho Meier
Der vil fremover madlavning som en del af indskolingen på Filstedvejens Skole – og der er tale om sund, lokal mad.

Byskolen med 730 elever har nemlig valgt at gøre såkaldt LOMA-undervinsing til en fast del af skolens indskoling fra næste skoleår. Det har man valgt efter at have deltaget i flere LOMA-projekt siden 2015.

LOMA er et landsdækkende projekt, som prøver at involvere skoleelever i sundhedsfremmende, lærerig og bæredygtig skolemad.

Arbejdet med madlavning vil foregå i madkundskabslokaler, skoleboden og andre klasselokaler, indtil Filstedvejens Skole får midler til etablering af produktionskøkken med tilhørende læringsrum. Skolen har allerede fået tilskud fra Nordea-fonden og Aalborg Kommune, som har været med til at opgradere køkkenfaciliteterne i skoleboden.

Den slagteruddannede Gitte Frederiksen står i spidsen for skolens bod og vil fremover samarbejde med lærere, pædagoger og lokale fødevareproducenter omkring tilrettelæggelsen og gennemførelsen af LOMA-undervisningen.

Filstedvejens Skole er en af de første skoler i landet til at indføre LOMA-undervisning. Foruden den aalborgensiske byskole har Nymarksskolen og Ørkildskolen i Svendborg, Tjørring Skole i Herning, Strandgaardsskolen i Ishøj og Tved Skole gjort konceptet til en del af undervisningen.

Del

Lukket for kommentarer

Denne webside benytter Cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge websiden accepterer du dette! Læs mere om dette

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close